Инцидентът с 36-годишния Матей Боновски от Врачеш е станал в събота /28 юни/ на ул.”Ален мак” в селото, на която в момента се изгражда канализация от фирмата на бизнесмена Марин Захариев – Цеки. Матей и още няколко работници поставяли пръстен на шахта. Наложило се обаче да извадят пръстена, тъй като не успели да го положат правилно от първия път. Тогава кофата на багера ударила Матей по лицето. Мъжът е откаран в Спешна помощ, а оттам е траснспортиран в болница “Света Анна” в София.


Състоянието на Матей Боновски е стабилно. Той е с  няколко шева на едната вежда, носът му е счупен и има отток на лицето. Най-вероятно другата седмица ще бъде изписан. Това сподели негов колега – очевидец на инцидента, който почти всеки ден посещава Матей в болницата. По негови думи всичко е станало много бързо. Боновски се навел над шахтата точно когато багеристът повдигнал кофата. „Нелеп инцидент, но за щастие без сериозни последици”, коментира очевидецът.  


Матей Боновски работи в общинското дружество „ВиК Бебреш” като водомайстор на село Врачеш. Той припечелвал допълнително в извън работно време като работник на ЕТ „Цеки”. През този месец  възнамерявал да напусне дружеството и да започне работа на пълен работен ден в частната фирма, както са направили и други негови колеги.