На нарушител на пътя е наложена мярка за неотклонение „подписка”. Две бързи полицейски производства през почивните дни 
На 4 юли в качеството на обвиняем е привлечен 49-годишният Р.Б. от гр.София. На 15 май срещу него в РУП – Ботевград е образувано досъдебно производство за това, че е  шофирал без книжка и има влязло в сила наказателно постановление за същото нарушение.  На нарушителя е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Материалите по делото са докладвани пред Районна прокуратура - Ботевград с мнение за съд.


Около 01.30 часа на 5 юли служители при РУП – Ботевград проверили лек автомобил “Опел Корса ” с водач Т.Н. /34г./ от с. Скравена. След отказ да даде кръв за изследване мъжът е бил задържан в полицейския арест за 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б от НК.


На следващия ден, около 18 часа, в местното полицейско управление е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие в село Врачеш. При огледа на местопроизшествието се установило, че лек автомобил “Рено Лагуна”, управляван от 49-годишния Г.Д., заобикаляйки каруца, се блъска в мотопед “ Малагути” без регистрационни табели. Водачът на автомобила е изпробван за алкохол, при което дрегерът отчел 2,66 промила. Той отказал да даде кръвна проба. Г.Д  е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.