36-годишният Матей Боновски, който пострада при изграждане на канализация на ул. „Ален мак” в село Врачеш, е починал днес. Мъжът е развил менингит и е изпадна в кома, бил е на командно дишане.


Инцидентът с 36-годишния Матей Боновски от Врачеш стана на 28 юни на ул.”Ален мак” в селото, на която се изгражда канализация от фирмата на бизнесмена Марин Захариев – Цеки. Матей и още няколко работници поставяли пръстен на шахта. Наложило се обаче да извадят пръстена, тъй като не успели да го положат правилно от първия път. Тогава кофата на багера ударила Матей по лицето. Мъжът е бил откаран в Спешна помощ, а оттам в болница “Света Анна” в София. Той е бил със счупен нос и травма в областта на челото. Същата вечер му е била направена операция. Още на другия ден Матей е бил преместен от интензивното отделение, тъй като жизнените му показатели били много добри.


Няколко дни след инцидента колега на пострадалия каза пред наш репортер, че той се чувства добре и очаква в скоро време да го изпишат от болницата. Впоследствие обаче състоянието на Матей рязко се влошило, той развил менингит и починал.   


Матей Боновски работеше в общинското дружество  „ВиК Бебреш” като водомайстор на село Врачеш. Осигурявал си е допълнителни доходи като работник във фирма „Цеки”.