„Асен и Милена Груп” са музиканти, които преоткриват българския фолклор като го съчетават деликатно с класическа музика, джаз и южноамерикански ритми. Съвременните им интерпретации са посрещнати с въодушевление на участията им в международни фестивали, както и концертите в България, Сърбия, Люксембург, Белгия и Франция.
В Ботевград идват по покана на Европейската организация на жените, чийто представител е ботевградчанката Цветозара Златанова, която от години живее във Франция.
Благотворителния концерт ще се състои на 19 юли. Билети се продават на касата на читалище „Христо Ботев” на цена 10 лева. Средствата от продажбите ще бъдат дарени за лечение на две деца с увреждания от Ботевград.


„Милена Караджова /вокал/ и Асен Маринов /китара/ имат специален талант, когато са на сцената, да ни пренесат в друго време, друго пространство, друго състояние на духа. Техните български народни песни, изпълнени с нежния глас на Милена и с ренесансовите нотки на китарата на Асен, са омайващи и мили. Или сме в двора на къщата на баба, или някъде в планината, високо – но там, където спомените и мечтите са истински, въздухът е чист и опиянява, а просторът, да, той е необозрим”, казва за тях Светослав Николов – Джаз ФМ” Радио.


„Асен и Милена превръщат музиката си в убежище за емоционални прозрения за щастието, сладостта, умиротворението, близостта и традицията…” – П.Пламенов, вестник „Култура”.