Бившият шеф на родилното отделение - д-р Георги Шуманов, проговори за първи път публично, откакто напусна МБАЛ – Ботевград. Пред камерата на телевизия „Ботевград” той каза, че срещу него няма подадена нито една жалба, както твърдеше управителят на МБАЛ д-р Филип Филев.


„Най-лесното е да хвърлиш помия и да очерниш човек. Мога да кажа, че няма нито една жалба срещу мен за тези пет години, а само благодарствени писма”, заяви акушер-гинекологът.


След като за мястото „началник” на АГО отделение в МБАЛ Ботевград бе обявен конкурс, д-р Шуманов не се яви, но остана да работи в Ботевград. Той има кабинет в Медицински център „Св. Иван Рилски Чудотворец”.


„В Ботевград има достатъчно пациенти. Продължават да ме търсят, продължавам да си вода ражданията, да оперирам. Вдигнахме раждаемостта на Етрополе с повече от 50 на сто за три месеца. Всички са доволни и аз съм доволен. Не ставам всяка вечер и не си гледам телефона постоянно, както беше пет години”, сподели лекарят.


Вече четири месеца д-р Шуманов наблюдава отстрани работата на отделението, което ръководеше в продължение на пет години. Според него то „върви надолу и като работа, и като качество на услугата.


Пред телевизия „Ботевград” д-р Шуманов коментира случая с 33-годишната жена, на която е направен аборт, но бебето останало. „В случая явно не е направено абсолютно нищо. Поради каква причина – не знам. Или е техническа причината, или е проява на някаква самонадеяност, че могат да се направят бързо нещата, а те не стават. Не мога да кажа. Мога да кажа само, че не е професионално. И когато един колега е на такава позиция, т.е. са го сложили там, който вчера е научил занаята, започват да му се случват разни гафове. Един акушер-гинеколог се изгражда от 5 до 10 години, след като е взел специалност. А още повече – да го сложим началник да отделението – очакваме очакваните неща – грешки. Две бебета загинаха през тези три месеца.”, каза бившият началник на родилно отделение.


Тази вечер разговорът с д-р Георги Шуманов ще продължи в предаването „Още по темата” на местната телевизия.