Шестокласникът от ботевградското ОУ "Васил Левски" Стефан Вутов е изключително надарено дете. Участията му в различни конкурси и олимпиади винги са увенчани с успех, който радва цялото учебно заведение. 

Наскоро Стефан Вутов и неговият братовчед Светлин Йотов – ученик от ОУ „Никола Й.Вапцаров”, заеха първо място в националния кръг на олимпиадата по информационни технологии. Двете момчета се представиха с разработка на тема „Владетели на първото българско царство”. В теста, който се провежда паралелно, Стефан получи 65 точки и зае 5-то място в индивидуалното класиране.

Стефан Вутов е носител на още няколко престижни отличия от различни конкурси. Първата си награда на национално равнище печели във втори клас. Тогава негово стихотворение е класирано на трето място в конкурса „На безсмъртен подвиг – паметник огромен”. Следват две поощрителни награди в националните конкурси за рисунка „Космосът – настояще и бъдеще” и „Не на цигарите”. През 2005 година Стефан заема второ място в конкурс за артистични и музикални умения. На следващата година той участва в математическия конкурс „Европейско кенгуру”, където завоюва второ място, а след това е класиран четвърти в Коледното математическо състезание. Оттогава са и първите му изяви в областта на информатиката – първо място в регионалния кръг на олимпиадата, за да се стигне до настоящата награда. Интересите на ученика не спират до тук. Във викторината „Да запазим децата на пътя”печели втора награда, а с отбора на ОУ „Васил Левски” заема трето място в областния кръг на викторината „130 години от Освобождението на България”.

Действително Стефан Вутов е едно много талантливо момче с разнородни интереси. Многобройните му постижения са гордост за нашето училище" – каза директорът на ОУ “Васил Левски” Петко Маринов. От името на цялото училище той пожелава на Стефан нови още по-големи отличия в бъдеще.