Отец Емил от Етрополския манастир направи водосвет при откриването на Клуба на НФСБ в Етрополе на 21 август. Намира се на първия етаж в първия вход в блока срещу полицията – до аптеката.
Присъстваха членове и симпатизанти на партията. Официалните гости бяха съпредседателят на централното ръководство на НФСБ Данчо Хаджиев, журналистът, дипломат и водещ на предаване по телевизия „Скат” Велизар Енчев и Любомир Желев – специалист по турските въпроси.
Тържеството започна с химна на РБългария „Мила Родино” и на партията „Шуми Марица”. 
Не случайно избрахме датата 21 август. На днешния ден през 914 година в битката при Ахелой българската войска, начело с цар Симеон разгромява византийските войски. Това каза Марина Христова-председател на Етрополската структура на партията при откриване на тържеството.
След това Данчо Хаджиев определи в основи линии целите и задачите на НФСБ и подчерта, че не случайно партията е избрала за свой патрон Николай Хайтов и го определи като бащата на българския национализъм и патриотизъм. И припомни думите му „Изтървем ли България, изтърваваме всичко!”. Сега пред нас стои задачата да се обединим около българския патриотизъм, да загърбим противоречия и пристрастия, да стъпим на здраво и да заработим в името на България, каза още той.
Интересно и емоционално слово за българското родолюбие и опасностите, които са надвиснали над България, направи Любомир Желев. Той сподели, че в съседна Турция се подготвят млади хора от България и региона, които ще бъдат изпратени по места да проповядват панислямизма и да работят за възраждане на някогашната Османска империя.
 „През Руско-турската Освободителна война решаващата битка за пътя към София се води в  Етрополе и смятаният за непроходим при тогавашните зимни условия връх „Баба” над града. Днес започваме кампанията си за пътя  към Българския парламент също от Етрополе” – започна словото си Велизар Енчев.
Той посочи някои от задачите, които стоят пред НФСБ преди предстоящите избори и след това в парламента.
Между другото беше направено и съобщението, че е голяма вероятността Велизар Енчев да е водач на листата за София област.
Изчерпателно и точно беше отговорено на всички въпроси към гостите.


Председател на структурата на  НФСБ в Етрополе е Марина Христова, а Матилда Крумова е секретар.
Ето какво сподели Марина Христова  за читателите на сайта: „Преди две години разбрах за съществуването на тази патриотична партия, при което припознах всичките й идеи и реших, че те са част от моето самосъзнание. Самата аз съм възпитана в патриотичен дух и реших, че ако приема да бъда председател така ще мога да помогна на нашата държава, да се запази младото поколение в България, сега и в бъдеще.
В Етрополската структура членуват около 50 човека, като много повече са симпатизантите ни.
За предстоящите избори сме си поставили като цел да вкараме в Парламента поне водача на листата за Софийска област.
След откриването днес на Клуба, започваме бурна политическа кампания.”