„Ако другите не искат, ние трябва да бъдем гласът, който в Народното събрание непрекъснато ще настоява и в крайна сметка ще направи така, че тази съдебна реформа да се състои. Защото без нея държавата няма на кого да се облегне.  Съдебната система е честност, честност на обществените поръчки, защита, когато тази честност я няма”. Това заяви Меглена Кунева на откриването на предизборната кампания на Реформаторския блок в Ботевград.  Тя представи седемте точки в програмата им, от които реформаторите няма да отстъпят.
„Реформа в образованието, увеличаване на бюджета с 0.2 процента годишно, докато стигне до 6 процента; Повече работа, а това означава въвеждане на посочаво заплащане; Майките да имат право да работят без да губят майчинските си; Право на втора работа. Ако имаш сили да го направиш, държавата трябва да облекчи това да се случи” – заяви лидерът на „България на гражданите”.
„Присъеднияване на България към Европейския банков съюз, Шенген и към еврото. Това трябва да се случи, защото ще дисциплинира страната ни отвътре” – допълни тя.
Меглена Кунева бе в Ботевград, за да подкрепи листата на Реформаторския блок в Софийска област, която се води от Димитър Делчев. „Избрахме Ботевград за старт на кампанията не случайно. Избрахме и датата – 10 септември. На този ден през 1871 година Васил Левски основава първия таен революционен комитет и след това започва голямата революцоинна дейност. Правя паралел с Реформаторския блок, защото ние се борим за едно „модерно освобождение”- за освобождение на съдебната система от изпълнителната власт, за освобождение от зависимости в политиката, от натиска върху медиите” – заяви Димитър Делчев.
На четвърто място в листата на Реформаторите е Яница Иванова, общински съветник в Ботевград, майка на три деца.  „Един човек с характер и с голям хъс” – така я характеризира Димитър Делчев.