По повод първия учебен ден СОУ „Хр. Ясенов” и ОУ ”Хр.Ботев” в гр. Етрополе  получиха дарение от спортни принадлежности от "Елаците мед" АД.


Инициативата „Спорт и здраве в училище” е част от корпоративната социална отговорност на дружеството и се реализира във връзка с необходимостта от развитие на  двигателна култура и физическа активност сред учениците от началните училища.


За ОУ „Христо Ботев” е осигурена  гимнастическа „коза”, волейболни и футболни топки. Даренията за СОУ „Христо Ясенов” включват: батут, полуобръч за тренировки, тренировъчна стълбичка, комплект конуси, обръч за прецизна стрелба и ПВЦ хърдел с регулираща се височина. Подаръците за двете училища са уточнени  предварително с учителите по физическо възпитание и спорт.


Даренията са получени преди тържествата на 15 септември. Заедно с тях изпълнителният директор на "Елаците мед" АД инж. Добри Цветков изпрати поздравителни адреси до получилите дарения. От свое име и от името на мениджърския екип на дружеството инж. Цветков отправя сърдечни поздрави и пожелания по случай новата учебна година! Той изразява дълбокото си уважение към учителите и им пожелава да съхранят енергията и вдъхновението на професионалисти, а на учениците да растат здрави, изпълнени с енергия и успешно да преодоляват огромното море от знания.
В текста се посочва: "Всички ние знаем, че грижата за здравето започва от най-ранна възраст. Затова ние, от „Елаците мед” АД, решихме да включим тази година в нашата „Корпоративна социална отговорност” програмата „Спорт и здраве в училище” и по случай първия учебен ден искаме да Ви зарадваме с подарък – спортни принадлежности."
В обръщението си инж. Цветков пожелава на всички учители и ученици успех и "На добър час!" през новата учебна 2014 - 2015 година.