Днешното извънредно заседание на общинския съвет започна емоционално, а поводът бе предложението за отмяна на решение на общинския съвет от август. То касае продажбата на парцел от 6 дка в кв. „Васил Левски”, намиращ се зад бензиностанцията срещу „Топливо”. Още в самото начало на заседанието председателката на съвета Йорданка Лалчева парира предложението дневния ред да се обсъжда.
Веднага след това кметът Георги Георгиев заяви, че съветниците, които са внесли жалба до областния управител да отмени решението, са водени от комерсиални интереси. Те са обещали на определено лице, че ще купи терена. „Аз нямам нищо против, стига да даде най-високата цена” – заяви той.
Общинският съветник Иван Гавалюгов парира, че всъщност общинската администрация е поела ангажимент към друг купувач и затова толкова се бърза и се свиква извънредно заседание, въпреки че редовното е само след четири дни.
Филип Филипов заяви, че жалбата на общинските съветници до областния управител е продиктувана от нарушението на правилника на общинския съвет, който гласи, че през месец август не могат да се провеждат заседания на общинския съвет.
Разгорещеният спор дали това се отнася само за редовните, или засяга и  извънредните сесии, премина в обръщения  „въздухар”, „смешници” между кмета, Филип Филипов и други съветници. „Имам свидетели, че човекът, който ползваше този имот, заяви: „Ако не спечеля на този търг, кръв ще се лее” – заяви кметът Георгиев.
В последвалото гласуване общинските съветници отмениха оспорваното решение.
Втора точка в днения ред бе отново предложението на адмистрацията въпросния имот да се обяви на търг с първоначална цена 348 000 лева.
Става дума за терен, който дълги години е ползван от бившето поделение Строителни войски. След неговото разформироване е отдадено под наем на частна фирма. В същото време обаче общината заведе дело и доказа собствеността си върху имота. Държавата бе осъдена да заплати 5000 лева на общината разноски по дело.
Адвокат Цено Ценов, който защитаваше интереси на общината,  припомни пред съветниците мотивите, с които съдът е приел, че теренът е общинска собственост. Той изтъкна, че държавата не е могла да докаже претенциите си и затова е била осъдена.
При последвалото гласуване 18 общински съветници гласуваха имотът да бъде обявен за продажба, един – Цветан Цолов бе против, а петимата съветвници от БСП, Филип Филипов и Иван Гавалюгов не участваха в гласуването.