На закритото си заседание от 13 часа вчера, Общинският съвет е гласувал микроязовир „Мали лаг”, с площ от 145.732 декара, и прилежащата му инфраструктура да бъдат предоставени за управление на общинска фирма „ВиК Бебреш”. Предложението е направил кметът Георги Георгиев. Той е обяснил, че дружеството ще стопанисва общинския обект до момента, в който се подготви необходимата документация и се проведе процедура за отдаването му на концесия.
Христо Якимов е изразил опасения, че стопанисването на язовира ще отежни и без това лошото финансово състояние на дружеството. Той е попитал дали ОбС има право да предостави безвъзмездно обект, който е публична общинска собственост, за стопанисване и управление на търговско дружество, пък било то и общинско. В отговор кметът Георгиев е заявил, че управителят на ВиК знае за докладната и не е възразил срещу нея. На въпроса на Якимов е отвърнал, че има направено предложение за гласуване и не желае да си губи времето с излишни обяснения.
Д-р Горгачева е настояла юристът на ОбС да отговори на въпроса, зададен от колегата й Христо Якимов. Тогава кметът е предложил думата „безвъзмездно” да отпадне от проекта за решение.