Водачите на листи за София област на основните партии с изключение на ДПС и ББЦ проведоха нетипично тих за българската политическа действителност дебат по актуални теми в ефира на bTV. Специално внимание бе отделено на вечната – енергетика. Поводът за съсредоточаването върху нея бе вчерашното обстрелване с яйца на членовете на ДКЕВР.

В студиото тезите си сблъскаха Ивайло Московски от ГЕРБ, Димитър Делчев от Реформаторския блок, Росица Янакиева от АБВ, Велизар Енчев от Патриотичния фронт и Корнелия Нинова от БСП.  Представителите на ДПС и ББЦ не уважиха поканата за дебат в ефира на телевизионния лидер.

Преди политиците да кажат каквото имат да казват, едно от лицата на февруарските протести - Дончо Дудев, който атакува членовете не регулатора с яйца, нападна словестно партийните представители. Повече това няма да го търпя и яйцата са най-малкото, което може да се направи, посочи Дудев и обвини всички правителства в престъпно отношение към избирателите.

Веднага след включването на Дудев, представителят на ГЕРБ - Московски се учуди, защо замерящият с яйца не е арестуван, тъй като можел да удари някого в окото.

Димитър Делчев от РБ посочи, че проблемите в НЕК и с ВЕИ-тата не са от вчера. Проблемът е какво правим от тук нататък и дали ние ще продължим да не си спазваме законодателството и да поддържаме хаос в системата.

Изцяло съм солидарен с действията на Дончо Дудев срещу ДКЕВР, защото е налице престъпление срещу българския народ. Олигарси се облагодетелстваха от договорите с ЕРП-тата, които Бойко Борисов подписа в края на мандата си. БСП също чрез договора с "Уестингхаус", което показа, че тази партия не може да изневери на своето лицемерие, заяви Велизар Енчев.

Корнелия Нинова посочи, че ДКЕВР и служебното правителство трябва да спрат да лобират за заелената енергия и да не използват резервите, за намаляване цената на тока. Тя изброи какво е направило провителството на Орешарски в сектора.

Росица Янакиева изтъкна, че проблемите в сектора са твърде много и няма кой да поеме отговорността за случващото се в последните години. Повече от ясно е, че цената на тока бе изкуствено задържана, без консенсус и без отношение на всички в парламента няма как нещата да се променя, добяви тя.