Асфалтирането на ул. „Панчовска” в Трудовец е започнало на 24 септември. В момента работата по полагане на асфалтовата настилка е преустановена заради дъждовното време и възникнал технически проблем в асфалтовата база. 
Асфалтирането на улицата се извършва от фирма „Барези”.


Ул. „Панчовска” е включена в плана на общината за финансиране на капиталовите разходи през тази година. Тя е дълга около 920 метра и за нея са предвидени 103 936 лева от републиканския бюджет. През пролетта по улицата бе положен нов водопровод, съобщи Веселин Драганов, кмет на село Трудовец.


Преди дни е приключил ремонтът на покрива над олтара на църквата „Свети Георги” в селото. Подменени са и ламаринените обшивки на кубето. За ремонтните дейности по църквата тази година са разходвани 8000 лева, отпуснати от Дирекция „Вероизповедания” към Министерски съвет.


„Получил съм обещание от дирекцията, че ще отпуснат още 5 000 лева за декоративно оформяне на пространството около църквата”, сподели Веселин Драганов. До момента той е осигурил общо около 25 000 лева за ремонт на храма, построен преди повече от 100 години. Кметът на Трудовец съобщи, че е водил разговори с фирма за монтиране на ефектно осветление около обекта.  


Църквата „Свети Георги” в Трудовец е в списъка на паметниците на културата с местно значение.