Ежегодният фестивал на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка в град Лом през 2014 година се проведе в периода от 22 до 28 септември. В продължение на седмица бяха представени различни постановки на театрални състави от различни градове на България и чужбина. Официалната церемония по награждаване и закриване на Фестивала се състоя на 28 септември /неделя/.
В първия ден на театралния фестивал - 22 септември, участие в него взе и етрополската  театрална трупа ,,Михаил Пенчев‘‘, с режисьор Николай Пенчев, които представиха спектакъла ,,Големанов‘‘ от Ст. Л. Костов. Участието на местните театрали, освен голям заряд и весело настроение, им донесе и престижна награда. Първа награда за поддържаща женска роля беше присъдена на Николина Червенякова за ролята на Баба Гицка в спектакъла ,,Големанов‘‘, един хумористичен и запомнящ се образ. Пиесата е написана още през далечната 1928 г., но безспорно е, че тя е особено актуална и днес. Майсторската игра и артистичният талант на самодейците при НЧ ,,Тодор Пеев-1871’’-гр. Етрополе по един невероятен и хумористичен начин пресъздадоха образите на своите герои, за които пороци като скъперничество, алчност, подлост и лицемерие са неизменна част от живота. Пиесата осмива безкрайните амбиции за власт, пари и слава, за които човек е готов да пожертва и близките си, да продаде и душата си.
Представянето на етрополските театрали успява да спечели симпатиите на публиката, която остава очарована от тяхната игра и умелото превъплъщаване в образите на техните герои. За това свидетелства и наградата, с която е удостоена нашата съгражданка Николина Червенякова.
Ломският театрален фестивал се организира от НЧ ,,Постоянство 1856” - гр. Лом, с финансовата подкрепа на Община Лом. Началото му е поставено през 2008 година. Основните цели на фестивала са: да представя достиженията на българския любителски театър, да утвърждава  град Лом като люлка на българския театър, да популяризира българската и балканска драматургия, а за всичко това допринася отдадеността и любовта към театъра на всеки един артист.
Текстът и снимките получихме по електронната поща и ги предаваме без редакторска намеса