Първи октомври, който е рекордьор по празници, бе отбелязан с чудесно тържество в Актовата зала на СОУ”Хр.Ясенов” гр.Етрополе. Учениците бяха подготвили една поетично-музикална палитра, в която настроението бликаше във всяко изпълнение. Акцент в програмата бяха  Световния ден на музиката, Ден на възрастните хора, Ден на поезията, Празника на Покров на Пресвета Богородица.
Изключително мило бе отношението на учениците към поканените възрастни хора от Дома за стари хора в града, в очите на които се четеше вълнение и благодарност. Специален гост бе очарователната певица и гордост за нашия град Вили Рай. Със своите прекрасни песни тя зарадва всички присъстващи в залата.
Особен емоционален заряд на тържеството придадоха: танците на момичетата и момчетата от ТА „Балканска младост”, стиховете на ученици и учители, мелодичните песни на Тоника и Марина Савова от 10 „б” и „в” клас, децата от „ Работилница Таланти”, вокалната група с ръководител Цветелина Овчарова и музикалното оформление от Камелия Мишева, Румен Горанов и Тони Муканов-ученици от 8 и 12 клас.
Основен организатор на тържеството бе Петя Цекова-педагогически съветник и преподаветл в училището.
Поздрав към възрастните хора и благодарност към участниците отправи Светла Вълова-директор на СОУ ”Хр.Ясенов”.
Материалът получихме по електронната поща