Над 2000 певци сe явиха на кастинга, организиран от диригента Йордан Камджалов в София. От тях са избрани само 15 мъже. И сред тях е актьорът Симеон Владов.


Йордан Камджалов, наричан гения в света на музиката, е едва на 34 години, но е носител на десетки световни награди. 
 


През 2011 г. той стана първият чужденец, спечелил с пълен консенсус конкурса за Генерален музикален директор и Главен диригент на Оперния театър, Филхармоничния оркестър и фестивала на забележителния културен център Хайделберг Германия. 
 


В края на август Йордан Камджалов направи кастинг в София, за да избере членовете на смесен хор, който дирижира. На кастинга са се явили над 2000 музиканти. Сред 15-те избрани мъже е актьорът Симен Владов.


"Явих се с две песни - "Йовано, Йованке" и "Звезди" на композитора Кристиян Бояджиев - разказа Симеон Владов. Журито ме накара да изпея и химна на България с най-ниския регистър. След това ме помолиха да направя музикална импровизация с думата любов" - допълва той. Симеон е научил, че е минал успешно кастинга и започва репетиции на 16 октомври.


Диригентът Йордан Камджалов предварително обяви, че има 3 изисквания: "Първо - да имат много хубав глас. Второ - смелост да мислят и чувстват. И трето - да осъзнават, че духовността е единственото смислено бъдеще на нашата цивилизация. Те трябва да се идентифицират с това, което правят! Само тогава човек е убедителен.".


Макар че е актьор, Симеон Владов има изяви и като музикант. Дълги roдини той бе член на музикалната формация за акапелно пеене "Аква".