Нямах възможност да присъствам на публичното обсъждане на идейното предложение за реконструкция на градския парк, но прочетох всичко написано по тази тема в местната преса. Според мен е пропуснат един съществен момент, а именно, че е наложително да  бъдат монтирани камери за видеонаблюдение както в парка, така и по улиците, които водят към него. Освен това би било добре в централната градска част – пред музея, както и в други точки на града, също да се поставят камери. Тук искам да споделя за една неприятна гледка, на която вече няколко пъти ставам свидетел. Малки момчета се пързалят на възпоменателната плоча на паметника на Свободата пред Историческия музей. И това се случва пред погледа на техните родители. Позволих си да направя забележка, защото за мен това е кощунство, но отговорът, който последва, бе: „Да млъкнеш, че като ти люсна едни шамар! Смятам, че видеонаблюдението е превантивна мярка срещу вандалските прояви, а и добросъвестните граждани ще бъдат по-спокойно за безопасността си. Това каза пред наш репортер ботевградчанката Виолета Орманджиева – секретар на ПП „Национален фронт за спасение на България.


„На мен лично ми е приятно да седя на пейките около ротондата, тъй като мястото се поддържа чисто и все още е в добро състояние. „Гледката на други места в града е потресаваща – изкъртени бордюри, павета и гранитни плочи. Секат се дървета, а не се засаждат нови. Така например на бул. „България” №3 беше отсечено дърво, но на негово място не бе посадено друго. Защо?. Ботевград е хубав град и заслужава да имаме по-добро отношение към него”, допълни тя.


По отношение на идейното предложение за реконструкция на парка, Виолета Орманджиева сподели, че се присъединява към мненията срещу изграждането на 12-метрова стена за катерене и приветства идеята да се обособи по-голям детски кът с къщички, замъци, въртележки. „Радвам се, че ще бъде запазена дървесната растителност в парка. Действително трябва  да се помисли къде точно да се изгради водната площ, за да не пречи на преминаващите”,  каза още тя.


Виолета Орманджиева пожела да изрази публично своето мнение и по един друг наболял проблем на града – бездомните кучета: „ Аз лично обичам кучетата и не се страхувам от тях, но при други хора не е така. Те изпитват ужас, когато минават покрай куче, страхуват се и за децата си. В Ботевград има най-малко 50 бездомни кучета, което налага да се предприеме нещо по въпроса.  Аз, както и други ботевградчани, настояваме да се ремонтира приюта, и то скоро. Готова съм да работя като доброволец в него. Вярвам, че и други жители на града ще изразят готовност да полагат грижи за кучетата, без да искат възнаграждение за това.”.   .