Тържествената програма, посветена на 33-тата годишнина от обявяването на Правец за град завърши вчера с концерт в читалище „Заря” и илюминации на централния площад. Деловата част започна с поздравително слово на кмета на града – Румен Гунински. Поздрав към жителите на града поднесе и министър-председателят Георги Близнашки. Той им благодари за хубавото посрещане и изрази радостта си от това, че е гост на празника на Правец. „Имате стара традиция на свободолюбивия и непримирим дух на нашите предци,  имате традицията на духовността, науката и образованието, които съм щастлив, че продължавате да пазите и в наши дни. Нямам предвид само славата на града, като център на информационните технологии от недалечното ни минало. Уверен съм, че потенциалът на Вашия град отива много по-далеч и надежда за тези перспективи са всички млади хора, които са сред нас тази вечер”, каза в словото си проф. Близнашки.
Председателят на ОбС – Правец - Николай Яхов, също поздрави правчани. „Всички ние, които сме свързани с Правец, сме свидетели на неговото изграждане, на неговото обновяване и превръщането му в модел за едно успешно развитие и управление. Формулата за това е само една - общински съвет, общинско ръководство, общински структури работят в една посока – за напредъка на Правец и неговите жители”, каза Яхов. От името на ОбС – Правец той удостои Трифон Трифонов – дългогодишен директор на ПГ по КТС, със званието „Заслужил граждани на Община Правец” и отправи към него благопожелания по повод 60-ия му рожден ден.
От своя страна Трифонов благодари за високо признание към него и учебното заведение.
На финала на деловата част бяха прочетени поздравителни адреси от президента на Република България – Росен Плевнелиев, от народни представители от 26 МИР – София област, от държавни институции, кметове на общини в София област, неправителствени и бизнес организации.
Празничната програма продължи с концерт, в който участваха Представителен ансамбъл на въоръжените сили към Националната гвардейска част, Маргарита Хранова и Орлин Горанов.