Само няколко дни ни делят от Първи ноември, когато чествахме един от най-българските празници Деня на народните будители.
По този повод снощи  "Елаците Мед" АД и "Геотехмин" ООД, съвместно с издателство  "Захарий Стоянов”, организираха среща с именити  представители на българската интелигенция: проф. Васил Проданов, поетите Матей Шопкин и Андрей Андреев, публицистът Тодор Коруев, актьорът Вели Чаушев, певецът и композитор Хайгашод Агасян, поетът и издателят Иван Гранитски и представители на издателство „Захарий Стоянов".
Присъстваха Даниела Теофанова-директор връзки с обществеността в "Геотехмин" ООД и Диана Марини, експерт „Връзки с обществеността",  заместник-директорът на РК „Елаците” инж. Валентин Цацов, председателят на ОбС Христо Андреев, заместник-кметове Росица Христова и Венета Гергова, началникът на РИО на МОН Мила Манчева, главен инспектор ПКВ Росица Иванова, директори на училища, служители в Общинската администрация, ръководители на културни и просветни институции в Етрополе.
В поздравителното си слово инж. Цацов каза: България отдава огромно значение на този общобългарски празник, ознаменуващ делото на българските будители, книжовници, революционери и на възраждащия се национален дух. Той е символичен за духовното просвещение на българския народ и стремежа към образование и книжовност. За нас, представителите на дружествата Елаците-Мед и Геотехмин, утвърждаването на българската духовност е кауза. Честването на Деня на народните будители е не само почит към миналото, а мост, който пренася наследството от идеи на големите и мъдрите българи към настоящето, събужда у младите поколения интерес към дейците на миналото ни и е стимул за духовно израстване. Ние черпим гордост от историческото ни и културно наследство, за да отстояваме националната ни и културна идентичност днес и в бъдеще.
Ето защо преди три години Елаците-мед и Геотехмин започнаха провеждането на Програма „Култура и национална идентичност" като елемент от Корпоративната социална отговорност на дружествата в областите - знание, образование и опазване на културно-историческото наследство. Проектът е ангажиран с безвъзмездната кауза за опазване на културно-историческото наследство и възраждане на културните ценности сред децата и младежите.
Той е насочен към „връщането" и осъзнаването на необходимостта от духовни и културни ценности в противовес на консуматорските нагласи, съхранението на паметта и националната културна идентичност, и към моралното израстване и устойчиво развитие на младото поколение в регионите, на чиято територия Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД развиват дейност.
Директорът на издателство "Захарий Стоянов” проф. Иван Гранитски изрази задоволството си от доброто сътрудничество с община Етрополе и открои заслугите на Даниела Теофанова-директор връзки с обществеността в "Геотехмин" ООД и Диана Марини, експерт „Връзки с обществеността" за осъщественото  сътрудничество с издателството.