Въз основа на резултатите от приемната ще бъдат набелязани конкретни мерки за подобряване на обслужването


Над 20 казуса бяха поставени от клиенти по време на мобилната приемна, организирана от ЧЕЗ в съдействие с Община Ботевград на 06 ноември 2014 г. Обсъжданите теми бяха свързани най-вече с неправомерни присъединявания към електроразпределителната мрежа в района на Ботевград и околните населени места. Имаше и индивидуални казуси, свързани с изкупуване и изграждане на съоръжения, подмяна на електромери. Компанията се ангажира да разгледа детайлно всеки въпрос и да предостави отговор.


„Неправомерните присъединявания ощетяват не само ЧЕЗ, но най-вече редовните клиенти на дружеството. Те намаляват качеството на електрозахранването, създават предпоставки за по-чести аварии, а в някои случаи дори представляват заплаха за живота на хората. ЧЕЗ взема мерки за ограничаване на проблема. За да се противодейства ефективно на незаконното потребление на електроенергия, е необходимо да се обединят усилията на граждани, компании, правоохранителни органи, местни власти. Нужна е силна обществена нетърпимост към подобни престъпления и ефективни наказания за извършителите“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.


По време на приемната в Ботевград на разположение на гражданите бяха регионалните ръководители от четирите основни направления в ЧЕЗ Разпределение – „Експлоатация и поддържане“, „Развитие на мрежата“, „Реализация на инвестициите“ и „Мерене и управление на данните“, както и представители на ЧЕЗ Електро и „Обслужване на клиенти“ в ЧЕЗ България.


 „Благодарим на община Ботевград за съдействието при организация на приемната. Тя ни позволява да поддържаме ползотворен диалог с потребителите с цел подобряване на обслужването. Въз основа на резултатите от приемната ще бъдат набелязани конкретни мерки, с които ще се подобри работата на ЧЕЗ в полза на клиентите“, заяви Борислава Луканова, експерт „ПР и комуникации“ в ЧЕЗ България.


Инициативата в Ботевград е част от кампанията, която ЧЕЗ стартира от 20 октомври, за организиране на приемни в 14 населени места от Западна България за подобряване на качеството на обслужването. От стъпването си на българския пазар през 2004 г. досега компанията въведе редица подобрения в полза на клиентите. Тази година ЧЕЗ разработи уникално за България уебприложение, което позволява на клиентите да се информират за планираните и непланирани прекъсвания на електрозахранването, както и за очакваното време за неговото възстановяване. Услугата е достъпна на интернет адрес m.cez.bg.