Валя Семкова даде първото си интервю, след като съпругът й - бизнесменът Семко Семков, бе убит. За новините на телевизия „Ботевград” тя каза, че постоянно се интересува от това как върви разследването по случая, но няма информация на какъв етап е то. Валя Семкова сподели, че е подписала декларация, в която иска да я държат в течение за хода на разследването. „Казват ми, че се работи по случая, но нищо повече”, сподели още тя.
Валя Семкова продължава бизнеса на съпруга си. „Няма да го предам, нещата трябва да се случат по начина, по който той ги е искал и планирал. На него също не му е било лесно, но той се е борил. Борил се е заради децата си и заради семейството си. Децата ми дават сила. В техните лица виждам него”, каза тя.
В отговор на въпроса дали се страхува, Валя Семкова каза, че не може и няма право да се страхува. „Така усещам нещата, че човек, който се страхува, няма как да направи нещо, независимо какво е то. Когато го прави свободно, с любов и е отдаден изцяло, тогава то може да се случи”, допълни съпругата на убития бизнесмен.


Цялото интервю с Валя Семкова ще бъде излъчено тази вечер от 21 часа в предеването "Още по темата".
Семко Семков беше застрелян на 20 август тази година в двора на къщата си до градския басейн.