ОУ „Никола Йонков Вапцаров” спечели два проекта към Министерството на образованието и науката. Единият е за модернизация на училищната база. Със средствата, осигурени по него, са закупени нови чинове и шкафове за петте класни стаи на първокласниците. Другият проект е свързан с техническото обезпечаване на учебния процес. По него училището е закупило 10 лаптопа, 10 компютъра и 10 проектора. Стойността на проектите е почти 50 000 лева. Това съобщи Петя Кочкова – директор на ОУ „Никола Йонков Вапцаров”.


„На практика осъществихме една голяма и важна идея за реализиране на интерактивни уроци по всеки един предмет, без да се преместват учениците в специализирани стаи, както беше досега. Надявам се, че това ще спомогне за повишаване интереса на нашите възпитаници към учебния процес, за съпричастност, активизиране и допринасяне за високи постижения  във всички сфери на дейността, която училището развива”, каза Петя Кочкова. Тя сподели още, че учебното заведение не би могло със собствени средства да постигне в близките години такова мащабно обзавеждане.
Радостен е фактът, че училището ще посрещне Коледа с ново оборудване за удобство на най-малките ученици и съвременна техника за всяка класна стая в сградата на начален етап.