На 6-ти декември семейството на Райна Иванова Банова имаше троен празник. Голямата фамилия отпразнува 100-годишния рожден ден на баба Райна. Четири поколения се събраха около тортата със свещичките за радост на най-възрастния член от фамилията. Според близките й дълголетието си баба Райна дължи на своето пословично трудолюбие. Само до преди година тя казваше, че единственото, за което съжалява е, че вече няма сили да работи. И другото – храната вече не е същата – казва баба Райна. Целият й трудов стаж е минал в предприятието за комунални услуги и всички били много доволни от нея. От 40 години е пенсионер и живее заедно със семейството на дъщеря си Динка в Зелин.


Кметът на общината Георги Георгиев поднесе подаръци и поздравления по повод 100.годишния юбилея на Райна Иванова Банова.


На 6-ти декември заедно с баба Райна празнуваше именния си ден нейния внук Николай и съпругата му Николета.


Деца, внуци и правнуци, цялата фамилия се веселиха на тройния празник в семейството и пожелаха на своята баба да продължава да им се радва и да бъде светъл пример за всички тях с добротата, трудолюбието и най-вече с радостта си от живота.