Като кмет съм написал няколко писма, има и специално решение на Общинския съвет, в което сме правили предложение до Министерството на вътрешните работи да се окомплектова съставът на полицейското управление в Ботевград. Аз съм 12 години кмет, поне от 11 години слушам, че нашето управление работи с недоокомплектован състав, 7-8 дори 10 души по-малко. Нещо повече: От 45 дни нямаме титуляр на поста началник на полицията в Ботевград. Преди 45 дни предишният началник замина на работа в София. Два пъти в телефонен разговор с директора на Областната дирекция на МВР аз помолих назначаването на началник на управлението в Ботевград да се ускори. Убеден съм, че липсата на титуляр дезорганизира работата на цялото полицейско управление, независимо, че има временно управляващ на тази длъжност.
След телефонните разговори – преди 20-тина дни изпратих и специално писмо до директора на ОДМВР със същото настояване: да ускорят назначаването на началник. Преди два дни отново изпратих писмо, този път с копие до министъра на вътрешните работи. В тези писма съм превел примери и за побоищата, и за грабежите, и за унищожаването и разграбването на общинска собственост. Така че като кмет аз не наблюдавам безучастно това, което се случва. Правя онова, което ми позволяват моите законови права и възможности. Оттук нататък отговарят други институции. Това казва кметът Георги Георгиев в интервю за вестник „Ботевградски вести плюс”.


На въпроса дали е получил отговор на писмата, той отговоря: „Да, на първото ми писмо отговори г-жа Мариета Иванова – шеф на ОДМВР. Тя ме увери, че въпросът ще се реши много скоро. Но както виждате, минаха още 20 дни оттогава. Затова изпратих и второто писмо. Предполагам, че след последния случая с нападението над екипа на Спешна помощ, може би нещата ще се ускорят. Липсата на началник на полицейското управление влияе на криминогенната обстановка в Ботевград. Липсата на човек, който да организира цялостната работа в полицейското управление, да изисква от полицейските служители и т.н. се отразява на цялостната им работа.
През последните години съм написал няколко писма, също има и решение на Общинския съвет да се увеличи присъствието на патрули в централната градска част. Поне пет-шест пъти съм настоявал за това пред началника на ботевградската полиция и пред директора на ОДМВР. Но…колко пъти, прибирайки се късно вечер, виждам не една, а две полицейски патрулни коли да стоят на бензиностанцията на „Лукойл” в града, а полицаите да си пият кафето с часове. На следващата вечер – същото, на третата – пак. Многократно съм сигнализирал началника на полицията: аз Ви моля да има патрули в центъра, а Вашите служители си пият кафето на бензиностанцията!
На следващата вечер минавам, те пак са там. Но извинявайте, стоейки в кафенето на „Лукойл” не означава, че патрулът охранява централната градска част!
Ето какво се случва през последните дни – всяка сутрин ми докладват, че е откраднат кабел за улично осветление. Задигнат кабел между няколко стълба – пет, шест, осем?! Е, как така се краде кабел между осем стълба. Имаше вече кражби на поне десет улици и никой нищо не вижда. Ами, няма как да видят, щом патрулиращите коли на полицията ги няма.”.


Георги Георгиев не приема твърдението, че кметовете са виновни за всичко. „Кметът може да е виновен за онова, което е трябвало да направи, но не го е свършил, но за всичко кметът не е виновен”, казва още той в интервюто за печатното издание.