Кметовете от Софийска област, ръководителите на областните държавни структури и териториалните дирекции на министерствата уважиха поканата на областния управител на Софийска област - Росица Иванова за празнична предколедна среща. Тя се проведе в Гербовата зала на Софийска област. На нея присъства най-младият народен представител, избран в 26 МИР – Димитър Делчев.


Г-жа Иванова приветства всички гости с „добре дошли“, като подчерта, че това е неформална работна среща. Специално на кметовете тя пожела през идващата 2015 година отново да бъдат преизбрани и годината да бъде благодатна за местната власт и жителите на Софийска област.


Празнична програма за всички присъстващи беше  подготвена от учениците на ОУ ”Васил Левски” в Правец. Те пяха коледни песни и сурвакаха за здраве присъстващите.
След изпълненията на децата Росица Иванова се обърна към всички кметове с призив и пожелание: „Да работим така, че някой ден тези прекрасни деца да останат не само на територията на България, но и в Софийска област!”.


И както повелява традицията, областният управител обяви тазгодишните носители на приза „Кмет на годината” в Софийска област. Отличието се връчва в три категории: за малка община - до 5000 жители; за средно голяма община - до 15 000 жители; за голяма община - над 15 000 жители. Победителите се излъчват с гласовете на кметовете от областта. Те оценяват постиженията на своите колеги.


Тази година в категорията „Кмет на годината” на средно голяма община имаше трима претенденти с еднакъв брой гласове. Това са Веско Стоилов – кмет на Сливница, Румен Гунински – кмет на Правец  и Радостин  Радев - кмет на Костенец. Тримата бяха наградени от Росица Иванова с плакети.
Призът „Кмет на година” на голяма община бе присъден на Владимир Георгиев – кмет на Самоков. Той получи своя плакет от народния представител Димитър Делчев.
С отличието „Кмет на годината” на малка община бе удостоен Владимир Джамбазов – кмет на Долна Баня.


След церемонията по награждаването Димитър Делчев благодари на домакините за прекрасната възможност да бъде заедно с управленския елит на Софийска област. Той изрази надеждата, че общите усилия на всички ще доведат до нови успехи, че Софийска област ще бъде сред първите по усвояване на средства по оперативни програми и успешното осъществяване на национални проекти.


Росица Иванова подари на всички кметове от Софийска област по една работна чанта. Тя увери присъстващите, че новият екип на Областната администрация си е поставил много високи цели и че кметовете винаги могат да разчитат на съдействие за реализиране на своите идеи и проекти.