Представителите на местните структури на социалдемократическите партии си дадоха среща на 22 декември в ресторант „Вивал”. Красимир Тончев – БСДП, Виктор Даковски – Обединена социалдемокрация, и Петър Батев – Българска социалдемокрация излязоха с решение да се обединят около издигането на една обща кандидатура за кмет на Община Ботевград на местните избори през 2015 год.


За първи път ботевградските социалдемократите са за единни действия по време на избори за кметове и общински съветници. Решението им е продиктувано от несъгласие със сегашното управление на общината.


По време на срещата Виктор Даковски сподели, че Йордан Йорданов вече не в ръководството на Обединена социалдемокрация. Петър Батев изрази своето задоволство, че „най-после социалдемократите се разграничават от хамелеоните в структурите”. Красимир Тончев подчерта, че е членувал само в социалдемократическите партии, които бяха част от СДС. „Вярвам, че тази кауза е най-добрата и жалоните Свобода, Солидарност и Справедливост са основополагащи за обществото!”.


На срещата в ресторант „Вивал” присъстваха още управителят на клуба на ДНА – Георги Георгиев, и представители на неправителствени организации, съобщиха от ръководството на Обединена социалдемокрация.