За 8 юли бе отложен процеса “Куйович”, след като съдът уважи част от исканията на защитниците на сърбина за допълнителни процесуални действия по доказателствения материал по делото. Те ще се изразяват в преразпит на един свидетел на защитата и изготвяне на техническа и графологическа експертизи, за които е необходимо технологично време.

По време на заседанието, по искане на защитата, е бил преразпитан единият от обвиняемите д-р Николай Писков. Той отново е потвърдил частичните си самопризнания, направени на предишно заседание. Това съобщи старозагорският прокурор по делото Дичо Атанасов. Пред медиите изявление даде новият член в екипа защитници на Куйович – адвокат Марин Марковски. Той заяви, че ще оспорва всички обвинения срещу сърбина.

Куйович, д-р Николай Писков, столичният бизнесмен Стойко Дойчев и бившият митничар Михаил Янков са обвинени в организиране на престъпна група за трафик на наркотици. Пред БТВ шефът на комисията за конфискация на имущество, придобито по престъпен начин, Стоян Кушлев обяви, че Михаил Янков е прехвърлил имотите си за близо един милион лева, докато лежи в следствения арест в Стара Загора. По информация на Дарик тези имоти вече са продадени на трето лице.