Жестоки вандали потрошиха чудовищно колата на червената депутатка Корнелия Нинова. През нощта срещу четвъртък бандитите грабнали камъни и дебели клони и яростно заудряли по личния автомобил на народната представителка. Едва на сутринта, като тръгвала за работа, тя видяла погрома и сигнализирала полицията.
Колата е била оставена пред блока, в който Нинова живее, в столичен квартал и никой от съседите не е сигнализирал за безмилостното нападение. В ранните часове много от живеещите наоколо цъкали с език заради ужасната гледка и коментирали, че е възможно да е дело на наркомани в района, които да са търсели оставени без надзор пари или други ценности. Нищо от автомобила обаче не липсвало, а вандалите оставили дори касетофона на място, като той останал непокътнат.
Заради потрошената кола Корнелия Нинова отиде в парламента за редовното заседание с такси и въпреки нервите и изживения шок, тя не закъсня нито с минута за началото на пленарния ден. Органите на реда реагирали бързо и за няколко минути оформили протокол, с който депутатката ще може да си възстанови щетите, както и да се търси отговорност на неизвестните нападатели. Автомобилът й още днес е бил закаран на оглед при застраховател и вероятно му предстои сериозен ремонт, за да се оправят всички изпотрошени части.
Най-жестоко са пострадали стъклата и огледалата на колата, които са и едни от най-скъпите чаркове за сервиз. Поражения обаче имало и на места по бронята и боята на автомобила. Нинова била изплашена целия предиобед, но с деня се поуспокоила и избягвала да лансира каквито и да е версии за бруталното нападение, разказаха пред „Всеки ден" нейни съпартийци. Возилото от народната марка „Шкода" е застраховано напълно, като каското ще покрие всички щети.
Крадат й 2 автомобила
За Корнелия Нинова това не е първият подобен инцидент. Докато бе зам.-министър на икономиката в правителството на Сергей Станишев, тя сама разказа, че се е разделила с два автомобила, задигнати от неизвестни и до днес лица - последователно през септември и през март 2007 г.
Извършителите й оставяха и бележки с популярната поговорка „Да би мирно седяло, не би чудо видяло". Тогава Корнелия коментира, че това е натиск, провокиран не от политически, а от икономически интереси.