Неотдавна в Многофункционалната зала при НЧ „Тодор Пеев-1871” имаше презентация с анализ за състоянието и перспективата за развитието  на Етрополската болница.
По силата на наложилите се обстоятелства прекарах в болницата близо месец и имах възможност, макар и частично, да се докосна до нововъведенията в някои от отделенията.
Самият аз бях подложен на изследвания с някои от новите апарати, които има в болницата: ехокардиографа, скенера и най-вече успях да се запозная с цялостното обзавеждане на отделението за физиотерапия и рехабилитация.
Който е бил само преди 3 години в отделението и отиде сега, просто няма да го познае. На първо място е цялостния ремонт на помещенията, с локално парно и напълно различни отпреди кабинки със съответната апаратура. Базата е разширена с обзаведените помещения за водолечебните процедури.
В това отделение се подпомага долекуването на болните със задна периферна и централна нервна система, травми, фрактури на крайниците.
Отделението разполага с модерна, съвременна техника: велоергометър, клетки на Руше, апарат за пасивно раздвижване на крайниците, радар за микровълнова терапия, апарат за компресионна терапия на заболели кръвоносни съдове, апарат за лазерна терапия, електрофореза, електростимулация, солукс и ултразвук,  интерференция.
В отделението за водолечени е изграден голям басейн, има още тангентор, перлена вана, четирикамерна галванична вана, миксер за лечение с парафин, кенитерапия.
В него работят двама лекари: завеждащ-отделението д-р Ирина Начева и д-р Ирена Маринова, кинетерапевт, две рехабилитаторки и физиотерапевт.
Отделението работи със Здравната каса, поради което могат да се лекуват освен лежащо болни и пациенти отвън, с направления от лекуващите ги лекари.
Съвременно обзавеждане има и в останалите отделения на болницата.
Най-важни обаче са хората в нея. Защото е казано, че и най-съвършената и съвременна техника в ръцете на незнаещия е просто купчина желязо.
Внимателното отношение към пациентите, правилната диагностика и правилно проведеното лечение са в основата за излекуване на постъпилите в болницата пациенти. Без да те гледат в ръцете!
В това отношение искам да изкажа сърдечната си благодарност на д-р Евгения Гетова и на целия екип от неврологичното отделение, на д-р Ирина Начева и на работещите в отделението за физиотерапия и рехабилитация, на лекарите и обслужващия персонал във Вътрешно отделение. И най-вече на личния ми лекар д-р Цв. Маринова.
Предполагам, че не са малко тези от нашите читатели, които също биха изказали такава благодарност към хората, които са допринесли за тяхното оздравяване. Готови сме да качим всяко ваше мнение или отношение към болницата и работещите в нея. 
На презентацията, за която споменах в началото, се дадоха някои насоки за по-нататъшното развитие на Болницата. Каквото и да предприеме ръководството й, с помощта на Общината, тя не само трябва да продължи да съществува, но и да разширява дейността си. Заедно с разширяване на периметъра за обхват на болни и от съседните ни общини. Така, както е в Акушеро-гинекологиното отделение, в което идват родилки дори и от Ботевградската община.