Под този надслов снощи децата от предучилищната група на Мария Кръстева и Маргарита Ненчева от ЦДГ „Слънчице” представиха пред своите родители интересен и много добре подготвен пролетен спектакъл. Музикален ръководител е Диляна Гоцева.
Ден преди астрономическата Пролет, децата вече я посрещнаха.
„Безобразие! Каква е тази топлина и светлина?! Това на нищо не прилича! Аз съм Зимата – студена, зла и ледена! Какви красиви висулки имам, какви бели снежинки! Какви весели пързалки правя!...”
Развилнялата се Зима извика Малък Сечко на помощ, за да могат ветровете, ледовете и снеговете да останат завинаги  на Земята в тяхното вечно Ледено царство.
Така започна празникът. После дойде Пролетта, която с помощта на Слънчо прогони Зимата. Първо една, а сетне безброй капки от ледените висулки зазвъняха в простора.
И настана топлина и радост!  Земята се събуди и извика на живот отново треви и цветя. Горските животни заизлизаха от зимните си леговища.
Развеселени от настъпващата пролет децата запяха своите детски радостни песни и заиграха пролетно хоро.
Накрая всички благодариха с думи и подаръчета, изработени от детските ръце, на своите майки и баби за грижите, за щастливото им детство и ги увериха, че са се подготвили в детската градина за първи клас.
Накрая директорката на ЦДГ „Слънчице” Павлина Златарева изрази своята благодарност към децата за чудесния спектакъл и към техните учителки за
подготовката, и най вече за всеотдайната им работа през годината с поверените им деца.