Председателят на Сдружение „За чиста природа” Кольо Колев бе сред участниците в пресконференцията за медиите, която се проведе днес в БТА. Както вече Ви информирахмеq тя бе организирана по повод отвореното писмо на група общински съветници и граждани срещу корупционния модел на управление, наложен от 12 години насам в Община Ботевград.
Кольо Колев взе отношение по подготовка на документите  за изграждане на новото регионално депо в Ботевград. Според него, самият проект е криминален, тъй като за него няма съгласуван ПУП, докладът за оценка върху въздействието на околната среда е с изтекъл срок, липсва и хидрогеоложки проект. В подкрепа на твърдението си, Кольо Колев представи документи от Министерството на земеделието, Министерството на здравеопазването и Министерството на околната среда и водите.
Колев постави и въпроса за поголовната сеч в горите на територията на Община Ботевград. „Тези фирми, които извършват сечта, са приближени на господин кмета. Той ги използва като бригади, които купуват гласове при парламентарни и местни избори”, заяви той.