По повод изказани мнения  в публичното пространство, че телевизия Ботевград трябва да прекрати договра си с общината за излъчване на предаванията „Часът на общината” и „Гледна точка”, ръководството на телевизията разпространи следната позиция:
В своята 20 годишна история  телевизия Ботевград, макар и частна медия, винаги е отстоявала и защитавала и  обществени интереси. Такова бе и намерението ни, когато преди осем години подписахме договор с община Ботевград и предоставихме ефирно време, в което да се популяризира работата на местната власт, да се подлагат на дискусия важни за обществото решения на местната администрация, да се отразява  работата на местния законодателен орган – общинския съвет. Доколко цитираните телевизионни продукции   изпълняват /или по-точно не изпълняват/ подобно намерение  - това е друг въпрос.
Призивите телевизията да прекрати едностранно договора означават да използваме методи на забрани и ограничения, срещу които ние самите сме против – се казва в позицията на собственика на Телевизия Ботевград Румен Бонев.