Отложиха снимките на "Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории" заради операция на Джони Деп, съобщи БТА, позовавайки се на Би Би Си.


Холивудският актьор, изпълняващ ролята на капитан Джак Спароу, повредил ръката си извън снимачната площадка, и се наложило да му бъде направена операция в Лос Анджелис.


На 51-годишния Деп е била поставена метална пластина в пръста. Сега той се възстановява след интервенцията, затова до 15 април в Австралия, където се снима лентата, работата по нея е замразена.


Представители на компанията "Дисни", която се занимава със заснемането на филма, увериха, че инцидентът с Джони Деп няма да се отрази на премиерата на лентата, предаде The Wrap. Филмът "Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории" трябва да бъде пуснат на екран на 7 юли 2017 г.


Снимките на "Карибски пирати 5" започнаха през февруари в Австралия в района, известен като Златното крайбрежие. В поредното приключение Джефри Ръш се завръща в ролята на злия капитан Барбоса, а Орландо Блум - като Уил Търнър.


Испанският актьор и носител на "Оскар" Хавиер Бардем изпълнява ролята на злодея. Той се превъплъщава в образа на капитан Бранд - основния протагонист на главния герой капитан Джак Спароу.


Последният филм от поредицата "Карибски пирати: В непознати води" бе пуснат по кината през 2011 г. При бюджет от 250 милиона долара той донесе на създателите си 1,04 милиарда долара.