Навръх Великден, близо до ротондата в Ботевград, четири ромчета - три момчета и едно момиче, на възраст между 13 и 15 години, са нападнали осмокласник. Те започнали да се заяждат с него без да имат основателна причина за това. Обвинили момчето, че им показало среден пръст. То отвърнало, че това не е вярно, както и че не ги познава. Ромчетата обаче били твърдо решени да направят така, че конфликтът да прерасне в бой. Те нападнали момчето и започнали да го налагат с юмруци по лицето и тялото. В своя защита осмокласникът отбивал ударите благодарение на уменията си по таекуон-до.


Неволен свидетел на побоя станала жена от близко заведение, което било затворено в момента. След като видяла, че нападат момчето, тя се развикала за помощ, но никой не се отзовал.  Покрай биещите се момчета минал и възрастен мъж, който вместо да се намеси и да ги разтърве, ги „посъветвал” да отидат да се бият на друго място.


След като нападателите се отдръпнали, момчето веднаго се обадило по телефона на родителите си и им разказало за случилото се. Майката и бащата веднага уведомили полицията и подали жалба в Районното полицейско управление. С тяхна помощ  патрулиращите полицаи заловили побойниците. Те са предадени на инспектор от Детска педагогическа стая, научи наш репортер.