Договори за санирането на пет блока на територията на община Правец бяха подписани в Областната администрация. До момента това е най-големият брой договори, подписвани наведнъж, което превръща Правец в своеобразен отличник за Софийска област по отношение на работата по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.


Областният управител г-жа Росица Иванова поздрави кмета на община Правец г-н Румен Гунински като му пожела успех в работата по Програмата за енергийна ефективност и изрази удовлетворението си от свършеното от Общинската администрация до момента. Резултатите безспорно ще бъдат в полза на живеещите в тези сгради, допълни г-жа Иванова.


На свой ред г-н Гунински благодари на Областния управител за ползотворното сътрудничество, което има между община Правец и администрацията на Софийска област. Той изрази надежда, че съвсем скоро ще бъде финализирана работата по документите и на още няколко жилищни сгради, което ще се ускори, благодарение на отпадналото изискване за 100-процентово съгласие от страна на собствениците. Общо 18 са блоковете в на територията на Правец, които отговарят на изискванията на Националната програма за енергийна ефективност, обобщи Румен Гунински.


Първите подписани договори за община Правец са за саниране на блокове от ж.к. „Север” в града. Сдруженията на собствениците, които ще получат финансиране по Програмата, до настоящия момент са: блок 110, който е със 61 самостоятелни апартамента; блок 210, в който има 43 самостоятелни обекта; блок 205 и 201, в които има по 39 апартамента и блок 306 - с 54 апартамента в сградата.


До момента договори по програмата са подписани още със Сдружения на собственици от общините Етрополе и Своге.