Всяка година все повече  възпитаници на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”  участват в олимпиадата по Информационни технологии.  Най-радостен обаче е фактът, че се увеличава броят на учениците, които показват отлични знания по предмета и се класират за участие на следващо ниво. Тази година за областния кръг на олимпиада по информационни технологии са се класирали 50 гимназисти. Очакват се резултатите, от които ще станат ясни имената на класиралите се за националния кръг. Това каза пред наш репортер Красимир Божинов -  учител по информационни технологии в природо-математическата гимназия. 


Днес възпитаници на инж.Божинов - първа група на 9 „б” клас, имаха за задача в часа по ИТ да представят проекти на вестник.  Групата бе разделена на четири екипа, като всеки от тях презентира своята разработка на хартиен носител и в електронен формат. Това стана в рамките на 15 минути.  Проектите бяха оценявани по следните критерии: правопис, техническо изпълнение, дизайн и съдържание на изданието, работа в екип. 


В края на всяка представяне  Красимир Божинов постави въпроси на своите възпитаници и им даде насоки, препоръки и съвети как да подобрят своите разработки. Той обобщи, че е доволен от представянето на учениците, от старанието им, от положения труд и желанието им да усъвършенстват знанията си по информационни технологии. 


На защитата на проектите присъстваше класният ръководител на 9 „б” – Цанка Маркова, учител по история.