При специализирана полицейска операция, реализирана на 16 април  от служители от сектор „Наркотици”- СДВР и колегите им от ГДНП, са задържани мъж и жена в ж.к. „Младост 1”. Двамата дилъри Ф.В. /35г./- Фицата  от София  и 25-годишната Х.Г. от Ботевград, заедно с двама техни клиенти, били засечени в момент на сделка с наркотични вещества. При последвалия обиск от купувачите са иззети пакетчета с различни наркотични вещества, пари и мобилни телефони.


В дома на Ф.В. полицаите попаднали на различни кутийки и пликчета, съдържащи вещества на прах, бучки и гранули, както и буркан с тревиста маса, две електронни везни, мобилни телефони, записки, документи и компютър.


Назначената експертна справка, извършена в СДВР,  показала, че иззетите вещества са 10,23 грама кокаин, 33 грама хашиш и 111,09 грама марихуана


При последвалия доклад на събраните по случая материали в Софийска градска прокуратура Ф.В. и Х.Г. са привлечени като обвиняеми по образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 354а от НК. На двамата е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1 000 лева. След разпит лицата са освободени.