След поднасяне на венци и букети с цветя пред Паметника на загиналите във войните етрополци, тържественото честване по повод 70-та годишнина от Победата над хитлеро-фашизма, края на Втората световна война и Деня на Европа продължи в големия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871”.
Заместник-кметът на Общината Венета Гергова припомни в приветственото си слово   събитията отпреди 70 години и приноса на България и на етрополци за победата на хитлерофашизма.
„В конфликта на Втората световна война са увлечени 61 държави, а военните действия се водят на територията на 40 страни, каза в словото си тя, между тях е и България. По бойните полета остават над 55 милиона загинали.  Десетки градове и села са превърнати в руини….България дава своя принос за победата над фашистка Германия за освобождението на Унгария и Югославия. Българската армия дава около 35 000 жертви. В заключителния етап на Втората световна война участват и над 600 етрополци. За бойците на фронта населението събира над 500 000 лева, което е приносът на цивилното население във войната.”
След приветственото слово на Венета Гергова започна концертът по повод на годишнината. В него участваха ученици от ОУ „Христо Ботев”-Етрополе, самодейните състави от НЧ „Тодор Пеев-1871”:  женският и детски фолклорни състави „Димана” и „Звездица” с ръководител Диляна Гоцева, трио "Романтика" с ръководител Боян Шаранов, ВГ" Ретротон" с ръководител Виолета Цолова, ТА"Балканска младост" с ръководител Калинка Пушкарова.
След това едночасов концерт изнесоха „Невероятните гласове” на тримата тенори от ФА „Българе” с художествен ръководител Христо Димитров. Започнаха с популярни арии от опери, след което поднесоха „китка” от руски песни.
Невероятно красивата кошница с цветя от кмета инж. Богомил Георгиев и председателя на ОбС Христо Андреев е заслужена награда за участниците в програмата.
А публиката ги възнагради с непрекъснати аплодисменти и запявания заедно с изпълнителите.