Ако започнем със стандартното „за поредна година”, този път към него за ПГ „Тодор Пеев” трябва да прибавим, че е събитие вече като Професионална гимназия  с името отново на Тодор  Пеев.
При това тя не само е наследила името на съществуващото до преди няколко години средно училище на нейната територия. В много направления сегашната гимназия пази и продължава направеното до нейното създаване.
Нещо общо в продължаване на традицията имаше и на днешното, последно за 12-то класниците, тържество.
Уважиха го : кметът инж. Богомил Георгиев,Татяна Маринова – директор на ЦДГ „Еделвайс” и Росица Иванова – главен инспектор „Просвета, култура и вероизповедание.
Поредността на случилото се с начален час 11:00 часа преди обяд: посрещане знамето на училището; приветствено-поздравително-прощално слово на директорката Десислава Найденова; за всеки завършващ училището цвете и подарък; поздрав от кмета инж. Богомил Георгиев, от децата на ЦДГ „Еделвайс” и от нейната директорка; дружеските шаржови номинации на завършващите ученици и на техните преподаватели; смяна на знаменосците и предаване на знамето; прощаване с училищния трибагреник; последен звънец от кмета и прощалното менче с вода, лисната от Десислава Найденова.
Такава беше поредността по сценария. Другото бяха емоции, много цветя, много подаръци, сълзи в очите и трепет в душите, снимки за спомен и един незабравим за цял живот ден.
На добър час!