Ръководството на Областната администрация на Софийска област  проведе работна среща с представители на медиите в региона. Решението за нейното организиране беше взето на заседание на Комисията по образование, култура, вероизповедание, спорт, читалищна дейност и медии, което се проведе в началото на месец май. Целта на срещата беше в неформална атмосфера да бъдат обсъдени актуални теми, касаещи дейността на журналистите в Софийска област, сътрудничеството и координацията между тях и администрацията на областно и общинско ниво, както и различни други въпроси, засягащи ползотворната работа помежду им.
Срещата беше открита от заместник областния управител Николай Николов, който благодари на медиите за интереса и присъствието и изрази положителната нагласа на ръководството на Областната администрация към тяхната работа. 


Представителите на медиите бяха поздравени и от областния управител Росица Иванова. На свой ред тя заяви, че администрацията е отворена за техните въпроси и идеи, и ги покани да бъдат част от всяко събитие в региона и администрацията, подчертавайки, че в Софийска област се организират интересни мероприятия от най-различно естество, които заслужават да стигнат до тяхната аудитория.



Представителите на различни печатни и електронни издания не скриха задоволството си, че Областната администрация е отворена за сътрудничество с тях и че след известна пауза във времето, традицията за подобни срещи се подновява.


В края на неформалната дискусия и двете страни я определиха като ползотворна и дадоха заявка в скоро време да започнат работа по различните идеи, които бяха дадени в рамките на срещата.