На заседание на Обществения съвет към кмета на Трудовец е определено кои обекти приоритетно до бъдат включени в инвестиционната програма на общината за 2016 година.  Това се посочва в информацията за административното, териториалното и социално-икономическото развитие на селото, която ще бъде обсъдена на редовното заседание на Общинския съвет в четвъртък. 


Предложенията, групирани в точка „Подобряване на инфраструктурата, са: преасфалтиране или изграждане с плочи на тротоарите на бул. „Цар Освободител”; подмяна на водопровода и преасфалтиране на ул. „Беласица” /участък от река „Касица” до ул. „Хаджи Димитър – 600 м/; подмяна на водопровода на ул. „Цар Иван Шишман” /участък от ул. „Цар Симеон I” до ул. „Александър Стамболийски” – 305 м/; асфалтиране на ул. „Васил Ангелов Цоцов” – 400 м; ремонт на централния площад, граничещ с бул. „Цар Освободител”; изкърпване на пътя до вилна зона „Лозята; асфалтиране на ул. „Хан Аспарух”; насипване на пътя до махала „Манастирица”; генерален ремонт на поликлиниката; подмяна на водопровода на ул. „Спортна среща” – 250 м; укрепване на коритото на река Касица; изграждане на площадка за открит фитнес; изграждане на музейна сбирка.


Във втора точка – „Сметосъбиране и сметоизвозване”, Общественият съвет на Трудовец предлага да бъдат закупени 160 кофи за смет и 6 броя четири кубични контейнера за обслужване на вилна зона „Лозята”. 


В трета точка – „За празници и чествания”, са включени следните предложения за отпускане на средства: 500 лв. за новогодишна заря в селото; 800 лева за празнуване на Трифон Зарезан; 800 лв. за провеждане на футболен турнир „Стамен Николов”; 500 лв. за празнуване Международния ден на детето.


По думи на кмета на Трудовец Веселин Драганов, в инвестиционната програма за тази година са заложени средства за ремонт на детската градина и кухненския блок на детското заведение, но изпълнението на обекта все още не е започнало.