Детски танцов състав „Орханийче” и танцова школа „Ботевградска младост” взеха участие във фестивал на танцовото изкуство "Волвис - 2015” в  град Ставрос , Гърция, който се проведе от 16 до 20 юни.
Ботевградските деца бяха най-малките участници във форума. Това не им попречи да покажат красотата и магията на българския фолклорен танц.


С усмивките си, със своите танцови умения и сценична визия те спечелиха симпатиите и овациите на многобройната публика. Малките танцьори бяха поздравени и от кмета на Ставрос. Той връчи почетни плакети на хореографите на двата състава – Веселка Божкова и Цвети Дилова, и изрази желание за побратимяване на Ботевград и Ставрос, като за целта предложи на ръководителите да окажат съдействие за осъществяване на тази идея.    


Ботевградските танцьори бяха настанени в красивия тризвезден хотел „Рихиос”, разположен на брега на морето, потънал в екзотична растителност и обилна зеленина.


Фестивалът в Ставрос се провежда ежегодно на открита сцена в центъра на града, под патронажа на кмета на област Волвис. С всяка изминала година форумът придобива все по-голяма популярност и привлича все повече участници от различни държави. 
    
Художествените ръководители Веселка Божкова и Цвети Дилова благодарят на прекрасните си възпитаници за отличното представяне, на техните родителите за доброто възпитание, което са им дали, и не на последно място по важност – изразяват своята благодарност към представителите на родителите, които придружиха децата на фестивала и по този начин помогнаха в грижите за тях.


Участието на двата състава във фестивала в Гърция е осъществено на собствени разноски.