Спасен Ценов от Ботевград е един от 12-те, достигнали финала на конкурса Next Generation 2015. Авторитетно жури го постави сред най-проспериращите млади мениджъри в България и го награди със стипендия за обучение в City College – международния факултет на Университета в Шефилд.


Спасен Ценов е на 29 години и е управляващ директор на технологичната фирма Enopta, която предлага продукти и услуги за по-ефективни и зелени сгради. Годишно компанията пести над 1,5 млн. лв. на своите клиенти. Родом е от Ботевград, възпитаник е на ОУ „Васил Левски“, а средното си образование придобива в ПГ по КТС – гр. Правец. Той е магистър-инженер по компютърни системи и технологии от ТУ-София. Има специализации по мениджмънт на иновациите и предприемачество. През 2011 г. е номиниран и за млад талант на Телеком Австрия Груп, собственост на която е Мтел.


Next Generation е национален конкурс за млади мениджъри, който се организира за седма поредна година от вестник “Капитал“ и сайта „Кариери“. Целта на събитието е да поощри младите мениджъри, които работят в България и са на възраст до 35 години. Задължително условие е да имат най-малко две години управленски опит. Над 100 кандидати тази година са били оценявани по професионални и личностни качества, мащаби на работа, отговорности, лидерски умения и потенциал за развитие.