Ежегодното събитие “100-те най-големи компании в България” се органиизра от вестник „Капитал” и на 30 юни събра  над 300 гости – собственици и мениджъри на големи компании, банкери, инвеститори и дипломати. „Сенсата Технолоджис България” получи награда за дебют в класацията. Наградата беше връчена за добрите финансови резултати през 2014 г. в резултат на разширението на производството в Ботевград. Наградата беше връчена от д-р Красимира Чемишанска - президент на американската търговска камара в България на г-н Томи Вер Елст, управител на „Сенсата Технолоджис България” . Тя се обръна с въпроса:  “Говорим много за безработицата, но всички работодатели говорят за недостиг на качествена работна ръка. Как се наемат 1,500 души в Пловдив?”

"Компанията като цяло не намира затруднения при намирането на персонал, a по-скоро  на персонал с инженерни умения. Надяваме се на сътрудничесво с техническите университети с цел привличане на повече  квалифицирани кадри" заяви при приемането на наградата Г-н Вер Елст.


Както вече сме информирали, „Сенсата” се  разширява”. Освен завода си в Ботевград фирмата изгражда нов край Пловдив.

Класацията „Капитал 100” подрежда компаниите по приходи. Данните са взети от финансовите отчети на дружествата, предоставени от самите тях, както и от публични източници на информация като Търговския регистър, регулаторни органи, БФБ и други. Класацията е представителна за над 90% от големите компании с годишни приходи над 100 млн. лева.


Сенсата Технолоджис е международна технологична компания, глобален лидер в развитието, производството и продажбите на сензори. Преди няколко години те купиха част от „ЕПИК” – Ботевград.