Вчера и днес част от Ботевград остана без вода. Причината, както се досещате, е поредната водопроводна авария. Този път тя  е възникнала на ул. „Акад. Стоян Романски”, срещу складовете на фирма „Валбес”. Безводието в жегата притеснява гражданите и поражда основателно недоволство у тях.
„Авариите в Ботевград са ежедневие. Въпреки това, не виждам действия за подмяна на водопроводната мрежа. В съседните общини реализираха проекти за подобряване на водния цикъл, а в Ботевград старият водопровод не е сред приоритетите на управляващите. Те не предприемат абсолютно нищо за решаване на този сериозен проблем. Вместо това искат от нас да проявяваме разбиране, когато има авария. Докога?”, коментира наш съгражданин, живеещ на ул. „Свобода”.
На въпроса - каква е причината хората в центъра на града да нямат вода, управителят  на общинска фирма ВиК Бебреш - Радослав Наков, отговори така: „От началото на седмицата търсим къде точно е възникнала повредата. Успяхме да установим мястото и от сутринта работим по отстраняването на аварията. До довечера водоподаването ще бъде възстановено.”.