След като приключи днешното редовно заседание на ОбС, председателят Йорданка Лалчева обяви пред съветниците, че утре свиква извънредно заседание на местния парламент за обсъждане и гласуване на две точки. Едната е за учредяване в полза на ЧЕЗ  безвъзмездно право на преминаване през 9 имота в местностите „Чорбаджийска круша”, „Конопище” и „Камен дол” в землището на село Новачене, както и да се прехвърли на компанията възмездно право на собственост върху трафопоста, който бе изграден  в местността „Камен дол”. Другата е за разглеждане на организационни въпроси. Съветниците от опозицията попитаха как така се свиква сесия за следващия ден без да има внесени докладни. Йорданка Лалчева обаче категорично отказа да отговаря на въпросите им и да дава каквито и да било обяснения по тях.

Утрешната сесия се свиква поради това, че докладната за трафопоста не мина на днешното редовно заседание на ОбС. Тя събра 14 гласа „за”, а не 15, както първоначално обяви председателят на ОбС. Според съветници от опозицията няма основание за прегласуване на докладната. Както обикновено се случва в подобни ситуации, техните възражения бяха подминати с пренебрежение от страна на Лалчева. 

За да не се повтори резултатът от днес, мнозинството ще направи всичко възможно да осигури още един глас за приемане на спорното решение за трафопоста. Така че утрешното гласуване е с предизвестен край.