„Всяка вечер между 23 и 23.30 часа се организират авто-гонки по пътя от Ботевград до Врачеш. В състезанието участват 7-8 коли, които се подреждат при старата зала „Балкан”. От там две по две започват надпревара до Врачеш – разказват очевидци.
„Цяло чудо е, че досега няма пострадали хора. И снощи имаше гонка, и предишната вечер – също” – твърдят наши съграждани, които живеят и работят в тази част на Ботевград. – Пътят до Врачеш е доста оживен, през лятото се използва и от много велосипедисти. Незаконните надбягвания застрашават живота не само на участниците в тях, но и на невинни хора, които пътуват в този участък” – коментираха възмутени ботевградчани.- Трябва ли да ни сполети трагедия като в Лесидрен, за да обърне внимание  полицията на този проблем?” – питат хората.
Да припомним, че преди два дни в Лесидрен деца бяха премазани от автомобил, за който се предполага, че е участвал в гонка. Две от тях починаха, други са ранени.
Гонките в покрайнините на Ботевград не са от вчера. Досега обаче полицията подминава този проблем.  „Надяваме се, че нашият  сигнал чрез botevgrad.com  ще бъде  повод за реакция  от новото ръководство на полицейското управление. Преди  някое семейство да бъде почернено” – заявяват нашите съграждани.