Преди малко лек автомобил Голф, идващ от Врачеш, се удря челно в миниван "Крайслер”.  След това в тях се удря и трета кола - джип "Витара". Две линейки са закарали пострадалите в Спешна помощ.
Според свидтели на инцидента  голфът се е опитал да избегне челния удар с минавана и затова рязко набил спирачки. В този момент в него се ударил и джипът.


По предварителна информация най-пострадал е водачът на голф-а - Мирослав Босовски от Врачеш.


Ето и официалната информация от Областна дирекция на МВР - София:


На 10 септември около 11.55 часа в РУ - Ботевград било съобщено за пътнотранспортно произшествие на главен път I- 1. При огледа на местопроизшествието е установено, че поради движение с несъобразена с атмосферните  условия скорост /мокра пътна настилка/ и неправилна маневра изпреварване лек автомобил „Фолксваген Голф“ е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в насрещно движещ се лек автомобил „Крайслер Вояджър“. Пострадали са водачът на фолксвагена - на 27 години от с. Врачеш, настанен за лечение с черепно-мозъчна травма и фрактура на бедрена кост, с опасност за живота; водачът и пътник във втория автомобил - и двамата на 30 години от с. Врачеш, обработени във Филиала за спешна помощ и освободени за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство.