Александър Андреев, ЦИК: Всеки избирател може да проверява на интернет страницата на ЦИК дали името му фигурира в подкрепа на някоя политическа сила


Всеки избирател може да проверява на интернет страницата на ЦИК дали името му фигурира в списъците за подкрепа на някоя политическа сила, която е регистрирана за предстоящите местни избори.
Това каза Александър Андреев, говорител на Централната избирателна комисия, по време на брифинг във връзка с предстоящите местни избори, предаде репортер на Агенция "Фокус" . "Тази проверка се извършва спрямо всички изисквания и при строго спазване на закона за Защита на личните данни чрез предоставянето на персонален идентификационен код", посочи Андреев.
Той прикани всички граждани и заинтересовани лица, непрестанно да следят страницата на ЦИК в интернет, защото там се публикуват всички решения на комисията във връзка с наближаващите избори.


Всеки жител на Община Етрополе може да провери в поставените вече списъци дали фигурира неговото име, номера и адреса на избирателната секция, където ще упражни правото си на глас.