Актьорът от хитовия руски сериал „Бригада" Дмитрий Гуменецкий е задържан за притежание на 280 кг забранени наркотични вещества.


Срещу 43-годишния Гуменецкий е започнало разследване преди няколко седмици.


Той е арестуван при оглед на автомобила му ВАЗ-2112, в който полицията открила торби с наркотично вещество с тегло около шест килограма.


При последвалия обиск на гаража му са открити около 280 кг наркотици. Образци от иззетото вещество са пратени за анализ. Изследванията показват, че в състава му влизат смес от трева и психотропни химически вещества със силно действащ характер от типа Спайс.


Иззетите наркотици се оценяват на 46 милиона рубли.


В момента се работи по установяване на всички участници в престъпната схема, клиенти и доставчици, които са работили със звездата. Срещу актьора, който е и действащ военен и служи като майор във военните спецчасти, е образувано наказателно дело и той е предаден на военното следствие, пише "Всеки ден".


Съдът реши Гуменецкий да остане в ареста по време на следствието. Дори предложението на семейството му за гаранция от 600 хиляди рубли не смили съдиите и те останаха категорични в решението си.


Звездата ще прекара два месеца зад решетките.


Обвиненията срещу него са "незаконно производство, продажба или прехвърляне на наркотици, психотропни вещества или техни аналози в особено големи размери". Ако бъде признат за виновен, майорът актьор може да изкара в затвора 20 години.